Verbluffende statistiek Lewandowski in knotsgekke overwinning Bayern op Köln

Verbluffende statistiek Lewandowski in knotsgekke overwinning Bayern op Köln

22-08-2021 19:23 Laatste update: 19:24
20

Bayern München is erin geslaagd de eerste seizoensoverwinning te boeken. Der Rekordmeister gaf een 2-0 voorsprong binnen twee minuten uit handen, maar Serge Gnabry besliste het krankzinnige duel tegen 1. FC Köln uiteindelijk in het voordeel van Bayern: 3-2.

Een kwartier na rust leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Waar beide ploegen met een 0-0 stand aan de thee gingen, sloegen Robert Lewandowski en Serge Gnabry in het eerste kwartier na rust toe. Voor de Pool betekende dit dat hij vijftien officiële wedstrijden op rij trefzeker is geweest, en twaalf Bundesliga-duels op rij. Het is een evenaring van zijn eigen record, dat stamt uit 2012/2013.

Bayern leek hiermee de zege te hebben veiliggesteld, tot Köln via Anthony Modeste en Mark Uth - oud-speler van Heracles en Heerenveen - twee keer in twee minuten toesloeg. Een doemscenario dreigde voor Bayern, aangezien er vorige week op de openingsdag van de Bundesliga ook al gelijkgespeeld werd tegen Borussia Mönchengladbach. 

Zover kwam het niet. Tien minuten voor tijd zorgde Gnabry er met zijn dubbelslag voor dat Bayern de eerste driepunter van het seizoen binnen heeft. De ploeg van Julian Nagelsmann staat met vier punten op de vierde plaats in de Bundesliga. Het Wolfsburg van Mark van Bommel en Wout Weghorst heeft als enige team de volle buit, waardoor zij aan kop gaan met zes punten.