Van Ginkel uit kritiek op wissels PSV: 'Grote jongens bleven achterin staan'

Van Ginkel uit kritiek op wissels PSV: 'Grote jongens bleven achterin staan'

24-08-2021 23:17
215

De teleurstelling is van het gezicht van Marco van Ginkel af te lezen na het 0-0 gelijkspel tegen PSV. De aanvoerder van de Eindhovenaren is opvallend kritisch, ook richting trainer Roger Schmidt.

Van Ginkel zit er duidelijk doorheen na de wedstrijd. PSV moet het dit seizoen stellen met Europa League-voetbal. "Ja, dit is heel zuur", vertelt Van Ginkel in gesprek met RTL 7. "In de rust hebben we er vertrouwen in, we dachten: we gaan die goal maken. Je moet ervoor zorgen dat ze moe worden. Een paar kansjes gehad, maar net niet..."

De PSV-aanvoerder is opvallend kritisch op de ploeg, maar ook op trainer Schmidt. "We leden in de tweede helft onnodig balverlies. Op het laatst waren er ook weinig ideeën om nog een goal te maken. Ik zou er een paar naar voren gooien, maar er is weinig gebeurd. De grote jongens bleven achterin staan. Je moet toch wat forceren, maar dat hebben we niet gedaan."

Benfica speelde een uur met een man minder, maar ze hielden stand. "Het is een hele volwassen ploeg", stelt Van Ginkel. "Je weet dat ze veel gaan tijdrekken, op de grond gaan liggen. Dat hebben ze goed gedaan en wij niet", sluit hij af.