Feyenoord op rapport: Sinisterra blinkt weer uit, zeven onvoldoendes na nederlaag

Feyenoord op rapport: Sinisterra blinkt weer uit, zeven onvoldoendes na nederlaag

26-08-2021 20:56
46

Ondanks de 3-1 nederlaag van Feyenoord in de return tegen IF Elfsborg, is de ploeg van trainer Arne Slot verkzekerd van een plekje in de groepsfase van de Conference League. De Rotterdammers kwamen wel matig voor de dag in Zweden. VoetbalPrimeur geeft rapportcijfers na het duel.

Ofir Marciano - 6: De vervanger van de geschorste Justin Bijlow kreeg weinig te doen in Zweden. Marciano greep bij de 1-0 van Elfsborg alleen niet geheel overtuigend in: ondanks dat de vrije trap erg hard was ingeschoten, kwam de bal wel in 'zijn' hoek terecht. In de tweede helft voorkwam hij met een aantal fraaie reddingen nog meer tegentreffers.

Wedden

Meer odds

Marcus Holmgren Pedersen - 5: De Noorse rechtsback zocht op het Zweedse kunstgras, zoals we van hem gewend zijn, de aanval. Verdedigend was Pedersen alleen wel kwetsbaar, waardoor de Zweedse opponent een aantal keer gevaarlijk kon worden vanaf de rechterkant van Feyenoord. Daarbij was hij op knullige wijze betrokken bij de 2-0, door de bal incorrect in te gooien. Pedersen veranderde de bal ook op ongelukkige wijze van richting bij de derde tegentreffer.

Gernot Trauner - 6: Ondanks dat hij onhandig de vrije trap van de 1-0 veroorzaakte, scoort Trauner een voldoende voor zijn optreden tegen Elfsborg. Aan de bal presteerde hij naar behoren, terwijl hij verdedigend een redelijke indruk maakte.

Wouter Burger - 6: Door de blessure van Marcos Senesi kreeg Burger van Slot een kans in de basis. De twintigjarige jeugdinternational vulde die positie redelijk in. Burger schoof een aantal keer goed in, gaf een paar mooie crosspasses en greep in verdedigend opzicht ook een aantal keer prima in. Dat deed hij bij de 2-0 echter niet, toen hij Alexander Bernhardsson uit het oog verloor.

Tyrell Malacia - 5: Hij begon prima aan het duel in de Borås Arena. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd de linksback echter steeds wisselvalliger. Malacia leverde de bal een aantal keer te makkelijk in en liet zich verdedigend een soms verrassen.

Jens Toornstra - 4,5: De aanvoerder kwam het minste voor de dag bij Feyenoord. Toornstra was veel aan de bal te zien, maar leverde die bijzonder vaak ook weer op onnodige wijze in. Vaak kreeg de 32-jarige middenvelder echter genoeg de tijd om de juiste keuze te maken.

Guus Til - 6,5: Hij speelde niet zijn beste wedstrijd in dienst van Feyenoord, maar Til kwam ook zeker niet slecht voor de dag tegen Elfsborg. De 23-jarige middenvelder, die net als teamgenoten Malacia en Justin Bijlow in de Oranje-voorselectie zit, was soms ongelukkig voor de goal, maar wist wel zijn zesde Conference League-goal te maken.

Orkun Kökcü - 5: De nummer tien van Feyenoord was aanwezig in de opbouw van de Rotterdammers. Kökcü zette een paar prima combinaties op, maar verloor de bal soms ook te makkelijk. Het viel daarbij op dat de international een aantal keer niet goed omschakelde.

Alireza Jahanbakhsh - 5: De Iranese buitenspeler wist – in tegenstelling tot de heenwedstrijd - zijn stempel amper te drukken op de return tegen Elfsborg. Jahanbakhsh creëerde geen kansen voor zichzelf, terwijl zijn passes en voorzetten regelmatig ook niet goed waren.

Bryan Linssen - 4,5: De dertigjarige aanvaller kwam bijzonder anoniem voor de dag, terwijl Feyenoord de bal veel in bezit heeft gehad. De momenten dat Linssen de bal even had, was hij vaak slordig. Het kwam dan ook niet als verrassing dat hij in de 75ste minuut werd gewisseld.

Luis Sinisterra - 7: Hij liet zich met fraaie acties zien in Zweden. Bijvoorbeeld in de tweede helft, toen hij Til na goed werlk bij de Feyenoord-goal wist aan te spelen. Daar kwam de 2-1 uit voort. Op sommige momenten was Sinisterra alleen niet dreigend genoeg aan de bal.

Invallers

Naoufal Bannis - X: kwam in de 75ste minuut in het veld en speelde te kort voor een beoordeling.

Ridgeciano Haps - X: Kwam in de 75ste minuut in het veld en speelde te kort voor een beoordeling.

Mimeirhel Benita - X: De debutant kwam in de 87ste minuut in het veld en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer

Arne Slot – 5: Ondanks de geweldige uitgangspositie, besloot Slot tegen Elfsborg 'gewoon' in de sterkst mogelijke samenstelling te spelen met Feyenoord. Dat maakt de 3-1 nederlaag onnodig. Zondag staat het uitduel met Utrecht alweer op het programma. Was het niet verstandiger om een aantal spelers rust te geven?

(Nordin 't Hart/VoetbalPrimeur)