Cambuur rondt twee transfers af: koopakkoord met AZ, Bulgaars talent wordt gehuurd

Cambuur rondt twee transfers af: koopakkoord met AZ, Bulgaars talent wordt gehuurd

27-08-2021 18:52
83

Cambuur heeft een dubbelslag geslagen op de transfermarkt. De club uit Leeuwarden heeft Maxim Gullit definitief overgenomen van AZ en huurt daarnaast Filip Krastev van het Belgische Lommel SK.

Gullit, zoon van Nederlands voetballegende Ruud Gullit, tekent voor twee jaar met een optie voor nog een jaar bij Cambuur. De linkervleugelverdediger annex centrumstopper wordt overgenomen van AZ, waar hij weinig kans maakte op speeltijd in het eerste elftal. Owen Wijndal is namelijk zo goed als hersteld van zijn blessure en Thijs Oosting maakt een capabele indruk als linksback.

Krastev is 19 jaar en heeft al een heel voetballeven achter zich. Drie jaar geleden debuteerde hij op het hoogste niveau van Bulgarije namens Slavia Sofia en met zijn transfer naar Lommel in de zomer van 2020 werd hij officieel de duurste Bulgaarse tiener ooit. Daarnaast debuteerde hij in september vorig jaar in het nationale elftal van Bulgarije. Cambuur huurt hem voor één seizoen.

Gerald van den Belt, financieel en tijdelijk ook technisch directeur, spreekt op de website van de Friezen zijn blijdschap uit. "We hebben wat geduld moeten hebben, maar het is mooi dat het nu ook wordt beloond. Dit zijn twee spelers die met hun veelzijdigheid en specifieke kwaliteiten ons team beter gaan maken en daarnaast onze technische staf meer opties bieden. Dat is precies wat we voor ogen hadden en ik kijk er naar uit om ze in het Cambuur-shirt te zien spelen."