LIVE-discussie: Anita één dag na contractondertekening al in basis bij RKC

LIVE-discussie: Anita één dag na contractondertekening al in basis bij RKC

27-08-2021 19:44
11

Bij RKC Waalwijk begint Vurnon Anita één dag na zijn terugkeer direct in de basis voor het treffen met Fortuna Sittard. Bij de Waalwijkers staat Etienne Vaessen ook onder de lat. Bij Fortuna staat de aan een transfer gelinkte Zian Flemming in de basis.

Fortuna en RKC trappen om 20.00 uur af in Sittard. Voor de Limburgers is dit pas de tweede Eredivisie-wedstrijd van het nieuwe seizoen, omdat het treffen met AZ van vorige week verplaatst is vanwege de Europese verplichtingen van de Alkmaarders. Tegen FC Twente (2-1 winst) vervulde invaller Toshio Lake een absolute hoofdrol. De geboren Rotterdammer moet tegen RKC echter weer plaatsnemen op de bank. Trainer Sjors Ultee laat aanwinst Deroy Duarte direct in de basis starten.

Bij RKC doet trainer Joseph Oosting hetzelfde met Anita, die pas een dag weer onder contract staat bij de Brabanders. De nummer vijftien van het afgelopen Eredivisie-seizoen moet het in Sittard stellen zonder de geblesseerde Joel Pereira. Daardoor staat tweede doelman Vaessen onder de lat. Daarnaast mag Jens Odgaard het ook laten zien vanaf de aftrap.

De opstellingen:

Fortuna: Van Osch; Rota, Angha, Janssen, Ferati; Tekie, Flemming, Duarte; Hansson, Seuntjens, Baghdadi.

RKC: Vaessen; Gaari, Meulensteen, Touba, Büttner; Azhil, Van der Venne, Anita; Odgaard, Kramer, Bakari.