AZ pakt uit bij Heerenveen de eerste driepunter van het seizoen

29-08-2021 18:36 Laatste update: 18:38
57

AZ heeft aan het uitduel met sc Heerenveen drie punten overgehouden. Pas laat in de wedstrijd werd de clash beslist: 1-3.

Zowel voor als tijdens de wedstrijd waren alle ogen gericht op Joey Veerman. De middenvelder van Heerenveen staat in de belangstelling van AZ en dat lekte een paar uur uit voor beide ploegen elkaar troffen. Heerenveen-trainer Johnny Jansen zag echter geen reden om hem niet op te stellen.

Heerenveen ontsnapte al vroeg in de wedstrijd aan een tegentreffer toen Vangelis Pavlidis namens AZ de paal raakte. De openingsgoal viel echter aan de andere kant. Henk Veerman zette Heerenveen een minuut of tien later op voorsprong. Van de voorsprong genieten konden de Friezen amper, want kort daarna maakte Pavlidis alweer gelijk voor AZ. Hij kon binnenkoppen nadat Rodney Kongolo de bal eerst nog van de lijn had gehaald.

Voor de rest waren de kansen spaarzaam in de eerste helft. De grootste was van Dani de Wit, die voor rust op doelman Erwin Mulder stuitte. Na rust scoorde AZ wel. Aslak Fonn Witry, die zijn Eredivisie-debuut maakte, schoot prachtig raak. Daarna was het wachten op de definitieve nekslag van AZ, die er niet kwam.

Heerenveen liet in de slotfase een grote kans van Veerman op 2-2 liggen, waarna De Wit de wedstrijd in het slot gooide voor AZ.