De Eredivisie-flops: functioneringsgesprek voor Bakis, ook tien andere dissonanten

De Eredivisie-flops: functioneringsgesprek voor Bakis, ook tien andere dissonanten

30-08-2021 11:00
30

Het is weer tijd voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. En drie keer raden met wie we aftrappen? Juist, Heracles-speler Sinan Bakis.

Sinan Bakis (Heracles Almelo): Heracles zal het functioneringsgesprek met Bakis wellicht naar voren halen na zijn rode kaart tegen NEC. De spits liet zich van zijn slechtste kant zien en de kans is groot dat hij door zijn domme actie op het matje wordt geroepen door trainer Frank Wormuth.

Mica Pinto (Sparta): De Luxemburgse Portugees ging te hard door op Luuk Brouwers en kreeg de rode kaart te zien. Terecht, want Pinto raakte niet de bal, maar wel vol de enkel van Brouwers.

Mohamed El Hankouri (Groningen): Groningen speelde een puike pot tegen PSV, maar moest het in Eindhoven niet hebben van El Hankouri. De aanvaller was bijzonder slordig en zijn acties mislukten vaak.

Yann Gboho (Vitesse): Vrijwel alle spelers van Vitesse haalden een onvoldoende, waaronder Gboho. De aanvaller heeft een actie in huis, maar dat werd tegen Ajax niet duidelijk. En ook zijn snelheid viel tegen.

Joël Drommel (PSV): Drommel zakte niet door het ijs, maar zijn inbreng bij de tweede tegengoal was echt onvoldoende. Daardoor kon Cyril Ngonge zijn tweede treffer van de avond maken.

Siem de Jong (Heerenveen): Van De Jong moest Heerenveen het niet hebben tegen AZ. De middenvelder had een offday en sjokte bij vlagen maar wat over het veld. Hij had weinig inbreng.

Luka Ilic (Twente): Het verstand van Ilic lag nog in de kleedkamer. Hij kreeg rood door twee oliedomme gele kaarten. De gemiddelde supporter van Twente kan zich daar wel in vinden. Ilic deelde in de malaise van het armoedige Twente.

Ricky van Wolfswinkel (Twente): Van Wolfswinkel was na afloop kritisch op Twente, maar ook op zichzelf. Terecht, want de spits speelde in Leeuwarden weinig klaar tegen het stugge Cambuur. Van Wolfswinkel moet zijn draai nog zien te vinden bij Twente.

Kenneth Paal (PEC): Vrijwel alles ging mis bij Paal, die een van de dissonanten aan de zijde van PEC was. Trainer Art Langeler besloot hem na een kleine zeventig minuten naar de kant te halen tegen Willem ll. Weinig PEC-supporters zullen het daar oneens mee geweest zijn.

Tyrell Malacia (Feyenoord): Malacia scoorde tegen FC Utrecht een ruime onvoldoende. Hij gaf twee strafschoppen weg en ESPN-analisten Ronald de Boer en Kenneth Perez denken dat hij daarmee twijfel gezaaid heeft bij Oranje-bondscoach Louis van Gaal.

Michaël Heylen (Sparta): Als je zo matig voor de dag komt, word je gewisseld. Dat is precies wat Sparta-trainer Henk Fraser dan ook na 45 minuten deed. Heylen hield het tegen Cambuur een helft vol.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie