Groningen rondt tweede Deadline Day-transfer af: 'Hij had onze voorkeur'

Groningen rondt tweede Deadline Day-transfer af: 'Hij had onze voorkeur'

31-08-2021 11:10
21

FC Groningen heeft een nieuwe linksback. Yahya Kalley, een 20-jarige verdediger uit Zweden, moet de opvolger worden van Gabriel Gudmundsson. Die staat in de belangstelling van Lille OSC.

Groningen maakt bekend dat Kalley, die overgenomen wordt van IFK Göteborg, voor drie seizoenen heeft getekend in Euroborg. Daarnaast staat er een optie voor nog twee jaar in de nieuw getekende verbintenis. De 20-jarige back zal als linkervleugelverdediger gaan spelen en vult daarmee de plek in van Gudmundsson, die naar alle waarschijnlijkheid dinsdag nog vertrekt.

Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van de Trots van het Noorden, geeft aan dat hij Kalley al lang op de radar had staan. "Hij had onze voorkeur als versterking", valt te lezen op de clubsite. "Om Yahya te overtuigen en de deal met IFK te kunnen maken, ben ik vorige week naar Zweden gereisd. Samen met het scoutingsteam hadden we ons goed voorbereid en konden we de transfer realiseren."

De fans van FC Groningen kunnen volgens Fledderus een echte publieksspeler verwachten. "Yahya is een jonge speler en in onze ogen zeer talentvol. Hij is snel en dynamisch. Wij denken dat zijn speltype past bij onze strijdwijze en aanslaat bij ons publiek. Wij gaan Yahya met onze specialisten en onze faciliteiten helpen in zijn verdere ontwikkeling en groei."

De komst van Kalley is alweer de tweede transfer die de noorderlingen afronden op Deadline Day. Om 10.00 uur werd de komst van Sebastian Tounekti bekend gemaakt.