'Atalanta schakelde door na horen vraagprijs voor Amrabat en Schouten'

'Atalanta schakelde door na horen vraagprijs voor Amrabat en Schouten'

Gepubliceerd: woensdag 1 september 2021 om 10:38wo 01-09-2021 om 10:38

Laatste update: woensdag 1 september 2021 om 10:50wo 01-09-2021 om 10:50

Atalanta Bergamo heeft Teun Koopmeiners gekocht van AZ, maar aanvankelijk zag het er niet naar uit dat dat zou gebeuren. Vanwege de hoge vraagprijs van AZ waren Sofyan Amrabat en Jerdy Schouten (foto) in beeld.

Atalanta was een tijdje bezig met Koopmeiners, maar stuitte op de hoge vraagprijs van de Alkmaarders. Daarom meldde de club zich bij Fiorentina en Bologna voor Amrabat en Schouten. Ook werd geïnformeerd naar voormalig Heerenveen-speler Morten Thorsby (Sampdoria).

Atalanta wist geen van de spelers met succes los te weken omdat hun clubs te veel vroegen. En dus besloot de club opnieuw met AZ in onderhandeling te gaan over Koopmeiners, nu met succes. AZ en Atalanta sloten een deal voor ongeveer vijftien miljoen euro.

Volgens diverse Italiaanse media vroeg Fiorentina maar liefst twintig miljoen euro voor Amrabat, die ook in de belangstelling staat van clubs als AC Milan, SSC Napoli en Torino. Fiorentina wilde hem niet laten gaan. En Bologna hield vast aan Schouten, die nog een contract heeft tot 2024. Ook hij wordt genoemd bij de topclubs uit Italië.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws