Zirkzee droomt hardop: 'Als kind hoopte ik er ooit zelf te staan'

Zirkzee droomt hardop: 'Als kind hoopte ik er ooit zelf te staan'

04-09-2021 08:57 Laatste update: 10:08
59

Joshua Zirkzee heeft zich voor de interlandperiode gemeld in Zeist, waar hij zich met Jong Oranje voorbereidt op een nieuwe reeks EK-kwalificatieduels. In gesprek met Het Laatste Nieuws vertelt de spits waarom hij tot nu toe slechts tot drie wedstrijden in Jong Oranje is gekomen. 

"Ik heb misschien aan de wereldtop gezeten, maar dat betekent niet dat ik het ben. Ik heb nog veel te leren", vertelt Zirkzee, die nog een verklaring heeft voor het geringe aantal wedstrijden in Jong Oranje. "In aanloop naar het EK Onder 21 van vorige zomer, toen ik eigenlijk het meest in aanmerking had kunnen komen, kende ik net mijn moeilijke periode bij Parma, waar ik maanden geblesseerd was. De bondscoach koos toen voor Brian Brobbey. Terecht - hij was in vorm", stelt Zirkzee.

De spits vertelt dat het zijn droom is om ooit in het grote Oranje te spelen. "Ik ben blij dat ik nu weer geselecteerd ben voor Jong Oranje. Het nationale elftal is voor elke jongen een droom. Als kind supporterde ik in mijn oranje shirtje tijdens de grote toernooien - Robin van Persie vond ik geweldig -, stiekem hopend dat ik er ooit zelf zou staan. Die ambitie blijft."

Zirkzee verkaste afgelopen zomer op huurbasis van Bayern München naar RSC Anderlecht. De spits moet bij de Belgen de nieuwe aanvalsleider worden en zijn potentieel gaan waarmaken.