Veerkrachtig ADO rekent pas in de slotfase af met FC Eindhoven

05-09-2021 18:39
8

ADO Den Haag is er op eigen terrein op het nippertje in geslaagd om FC Eindhoven van zich af te schudden. De Haagse equipe kwam twee keer op achterstand, maar versloeg de Brabanders uiteindelijk met 4-2.

Met zes punten uit vier wedstrijden was de seizoensstart van ADO nog niet om over naar huis te schrijven en dus moest een thuisoverwinning op Eindhoven de gemoderen in Den Haag enigszins bedaren. In de openingsfase zocht de ploeg van Ruud Brood dan ook naar de voorsprong, maar de verdiende openingstreffer bleef uit.

Aan de andere kant viel wel een doelpunt: Jort van der Sande zette de gasten uit Eindhoven op 0-1 en daarmee kon die ploeg de defensieve stellingen betrekken. Dat lukte tot vlak voor rust, toen Amar Catic mocht aanleggen. De vleugelaanvaller van ADO Den Haag produceerde een knap heupschot en zag die poging in de verre bovenhoek ploffen: 1-1.

Na rust tekende zich exact hetzelfde scenario af als voor de rust. De Residentieclub zocht de voorsprong, maar kreeg de deksel op de neus toen Van der Sande wederom op de juiste plek stond om Eindhoven op voorsprong te zetten. Ditmaal kwam ADO sneller langszij en dat was met dank aan arbiter Jannick van der Laan, die de bal op de stip legde na een overtreding op Vicente Besuijen. Sem Steijn benutte de penalty en maakte er zo 2-2 van.

Toen pakte de formatie uit Den Haag door. Uitgerekend Samy Bourard, die door ADO een jaar geleden van FC Eindhoven werd overgenomen, tikte ruim tien minuten voor tijd de bal binnen en even later bepaalde Catic met zijn tweede van de wedstrijd de eindstand op 4-2. Dat betekent dat de mannen van Brood aansluiten bij de top van de Keuken Kampioen Divisie. Ze staan vierde, terwijl Eindhoven nu plek acht bezet houdt.