Alderweireld spreekt duidelijke taal: 'Dramatische wedstrijden om te spelen'

Alderweireld spreekt duidelijke taal: 'Dramatische wedstrijden om te spelen'

09-09-2021 10:49
27

Toby Alderweireld is blij dat de interlandperiode er op zit en dat de wedstrijd tegen Wit-Rusland achter de rug is. De Rode Duivels wonnen met een minimaal verschil (0-1) van het Oost-Europese land. Na afloop sprak de verdediger zijn ongenoegen uit tegenover Sporza.

Alderweireld hekelt onder andere de omstandigheden. "Het is een beetje een cliché, maar dit zijn dramatische wedstrijden om te spelen. Je komt hier aan na een lange vlucht en speelt de derde wedstrijd in een week met een ploeg die heel wat veranderingen ondergaan heeft. Veel automatismen zitten er dan niet in."

De winst werd wel binnengehaald door de Rode Duivels. "Je komt hier maar één ding doen op een slecht veld en dat is winnen. Je probeert er gewoon heelhuids doorheen te komen. Dan is het alleen maar goed dat je die drie punten haalt en een enorme stap zet richting de kwalificatie voor het WK 2022."

Alderweireld zag een gedreven Wit-Rusland voor de dag komen. "Ze speelden met veel passie. Hun verdediging stond er en ze probeerden ons te verrassen met een aantal snelle aanvallen. Ze hebben het heel goed gedaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie