VAR Nijhuis keurde Ajax-doelpunt goed: 'Ik keek alleen maar of het bewust was'

VAR Nijhuis keurde Ajax-doelpunt goed: 'Ik keek alleen maar of het bewust was'

Gepubliceerd: maandag 13 september 2021 om 22:50ma 13-09-2021 om 22:50

Bas Nijhuis was afgelopen zaterdag videoscheidsrechter tijdens PEC Zwolle tegen Ajax (0-2) en keurde in die wedstrijd de openingsgoal van Sébastien Haller goed. In de aanloop naar die goal leek Steven Berghuis hands te maken, maar dat ligt toch anders.

Sinds de nieuwe regels aangaande aanvallend hands zijn ingegaan, gaat het niet meer om puur hands alleen. "Ik keek om te weten of het bewust was wat hij deed of niet", vertelt Nijhuis tijdens Veronica Inside. "Als het bewust is, dus als hij zich breed maakt en daardoor de bal bij zich heeft, dan moet je hem afkeuren. Dan moet het wel echt iets bewusts zijn. Al was de bal op zijn arm gekomen, dan hadden we hem alsnog goedgekeurd."

Dat was vorig seizoen wel anders geweest. Dan had de arbiter geen andere keuze gehad dan zijn collega op het veld te wijzen op de handsbal, maar dat was nu niet meer nodig. "Als voor aanvang van het doelpunt ergens hands werd gemaakt, werd het doelpunt al afgekeurd. Daar hoef je nu niet meer te kijken en het gaat alleen nog maar om het laatste schot. Hier duurde het bijvoorbeeld ook nog veel te lang voordat er een goal uit kwam."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws