'Cillessen in negatieve spiraal: Bordalás wil voorkomen dat keeper instort'

'Cillessen in negatieve spiraal: Bordalás wil voorkomen dat keeper instort'

Gepubliceerd: dinsdag 14 september 2021 om 13:46di 14-09-2021 om 13:46

Jasper Cillessen krijgt de ene tegenslag na de andere te verwerken en dat baart ook José Bordalás zorgen. De Valencia-trainer voerde maandag een uitvoerig gesprek met de Nederlandse doelman. Dat weet Marca, dat stilstaat bij de situatie van Cillessen.

De oud-keeper van NEC en Ajax kwam in de zomer van 2019 over van Barcelona, maar sindsdien is hij nog geen seizoen gevrijwaard gebleven van blessures. Vooral het afgelopen jaar verliep dramatisch. Hij stond maanden buitenspel en miste tot overmaat van ramp het EK met het Nederlands elftal vanwege een coronabesmetting.

Toen Cillessen de draad wilde oppakken bij Valencia liep hij in de voorbereiding een nieuwe kwetsuur op. Vervolgens greep de jonge Georgiër Giorgi Mamardashvili zijn kans. De Nederlander was de beoogde eerste doelman van Bordalás, maar ook nu hij weer fit is zit hij op de bank. Marca stelt dat Cillessen, die ook geen uitnodiging kreeg van bondscoach Louis van Gaal, na de vele tegenslagen in een 'negatieve spiraal is beland die hij niet weet te doorbreken'.

Bordalás zat maandag lang om tafel met de zestigvoudig Oranje-international om zijn situatie te bespreken. Het gesprek diende vooral om te voorkomen dat Cillessen 'instort', besluit de Spaanse sportkrant.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws