Ajax start aan de Youth League met een bijzonder jonge basisopstelling

Ajax start aan de Youth League met een bijzonder jonge basisopstelling

Gepubliceerd: woensdag 15 september 2021 om 12:16wo 15-09-2021 om 12:16

Woensdagavond speelt Ajax in het kader van de Champions League-groepsfase tegen Sporting Portugal, maar het Onder 18-team van de Amsterdammers mag eerder al aantreden in de Youth League. Dat doet het met een bijzonder jong team.

Negen van de elf spelers die in de basis staan voor het treffen met de jonge Portugezen, maken hun debuut in de jeugdcompetitie van de UEFA. Alleen verdediger Olivier Aertssen en spelmaker Kristian Hlynsson kwamen al eens eerder uit in de Youth League. Daardoor komt de gemiddelde leeftijd van het elftal uit op 16,8 jaar en dat is zelfs in het Europese toernooi voor jeugdspelers heel jong.

In de opstelling valt vooral de Scandinavische enclave die Ajax al in de jeugdteams bij elkaar verzameld heeft op. Hlynsson is een IJslander die vanaf het middenveld voor creativiteit moet zorgen en door Ronald de Boer al eens vergeleken werd met Kevin de Bruyne, terwijl Jeppe Kjaer en Eskild Dall twee Deense aanvallers zijn. Zij vormen samen met Amourrichio Van Axel Dongen de voorhoede.

Het 'grote' Ajax speelt woensdagavond in Lissabon tegen Sporting. De aftrap is om 21.00 uur in het fraaie Estádio José Alvalade.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws