Ten Hag verbaasd door Haller: 'Het zou gek zijn als ik dat zou zeggen'

Ten Hag verbaasd door Haller: 'Het zou gek zijn als ik dat zou zeggen'

16-09-2021 18:22 Laatste update: 19:40
22

Sébastien Haller verraste Ajax-trainer Erik ten Hag door woensdagavond viermaal te scoren in het duel met Sporting Portugal. De oefenmeester werkte eerder met de Haller samen bij FC Utrecht en kent hem daardoor maar al te goed. Maar dat de spits tot dergelijke prestaties in staat is, verbaast ook Ten Hag.

"Het zou gek zijn als ik zou zeggen dat ik wist dat Haller hiertoe in staat was, want vier goals maken in de Champions League is zéér uitzonderlijk", vertelt Ten Hag op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. "Marco van Basten was de laatste speler en dat is een van de grootste iconen uit de geschiedenis", stelt de oefenmeester.

Volgens Ten Hag heeft Haller een historische prestatie geleverd en laat het zien welke kwaliteiten de spits in huis heeft. "Het is niet alleen zijn fysiek die hij meebrengt, maar ook zijn gevoel voor positie en het afmaken van kansen. Haller is mentaal ijzersterk."

Op de persconferentie komt Ten Hag ook nog terug op het 'vergeten vinkje' vorig seizoen. "Dat was vreselijk. Natuurlijk heb ik hem proberen te steunen. Sébastien Haller is een prachtig mens en een persoonlijkheid. Hij wist ermee om te gaan door onverstoorbaar te zijn, door doelen te stellen en die te bereiken. Ik kan hem alleen maar complimenten geven", concludeert Ten Hag.