Schmidt prijst fitte PSV-uitblinker: 'Loopt het meest en ook nog meest intensief'

Schmidt prijst fitte PSV-uitblinker: 'Loopt het meest en ook nog meest intensief'

Gepubliceerd: vrijdag 17 september 2021 om 09:14vr 17-09-2021 om 09:14

Na de krachtmeting met Real Sociedad staat voor PSV alweer razendsnel de volgende uitdaging voor de deur. Coach Roger Schmidt heeft in aanloop naar de Eredivisie-topper tegen Feyenoord geen twijfels over de fitheid van uitblinker Mario Götze, maar overweegt wel wijzigingen in zijn elftal.

Götze was donderdag de uitblinker tijdens het 2-2 gelijkspel in het Philips Stadion. "Hij verrast me nog steeds met hoe fit hij is", zegt Schmidt bij ESPN. In tegenstelling tot de andere aanvallers, maakte de Duitse spelmaker wél de negentig minuten vol. "Hij loopt altijd enorm veel, altijd het meest van alle spelers, en ook nog het meest intensief. Tot aan de laatste seconde is hij in staat om hard te werken voor het team. Dat is onderdeel van zijn kwaliteiten. Niet alleen aan de bal, maar hij werkt ook heel hard. Ik heb dat al eerder gezegd. Ik ben niet verbaasd, maar ik waardeer hem erg."

Schmidt weet dat zondag alweer Feyenoord voor de deur staat. De Rotterdammers kwamen dinsdag al in actie en hebben dus langer de tijd om te herstellen. "We hebben al een paar keer laten zien kort op elkaar goede wedstrijden te spelen, maar natuurlijk blijft dat een uitdaging", vertelt Schmidt op de persconferentie. "We moeten ons nu snel weer opladen en kijken hoe we er fysiek voor staan. Dan zullen we moeten bepalen of er wisselingen in het elftal nodig zijn. Onze selectie biedt daarvoor de opties. Gelukkig mag je in de Europa League vijf keer wisselen. Dat scheelt al."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws