Luuk de Jong blij na 'heel bijzondere' Barça-goal: 'Blij dat ik vertrouwen krijg'

Luuk de Jong blij na 'heel bijzondere' Barça-goal: 'Blij dat ik vertrouwen krijg'

Gepubliceerd: maandag 27 september 2021 om 07:08ma 27-09-2021 om 07:08

Laatste update: maandag 27 september 2021 om 08:29ma 27-09-2021 om 08:29

Luuk de Jong noemt zijn eerste goal in het shirt van FC Barcelona 'heel bijzonder'. De 31-jarige spits hecht naar eigen zeggen echter meer waarde aan de overwinning op Levante.

Zondagmiddag rekende Barcelona in Camp Nou af met de club uit Valencia. De Jong maakte na een kwartier spelen de 2-0, op aangeven van Sergiño Dest. "Het is heel bijzonder om voor Barça te scoren", laat de Oranje-international na afloop optekenen door Mundo Deportivo. "We hebben gedomineerd en we kregen goede kansen. Ik ben blij dat ik vertrouwen krijg door mijn goal. Als je in de top speelt, maakt scoren je altijd blij. Het team is echter het belangrijkste. Ik heb tegen Levante voor het team gespeeld."

Vervolgens beschrijft De Jong hoe zijn goal tot stand kwam. "Ik heb een goede band met iedereen", vertelt hij. "Het doelpunt kwam uit een perfecte pass van Sergiño. We begrepen elkaar en ik moest scoren. Ik speel graag samen met iedereen in dit team."

De Jong richt zich direct al op de volgende wedstrijd: de Champions League-ontmoeting met Benfica. "We hebben veel vertrouwen na deze wedstrijd. Vanaf morgen (maandag, red.) moeten we ons al richten op Benfica. Het was zwaar tegen Bayern, maar nu moeten we Benfica verslaan om de eerste punten van de groepsfase te behalen", besluit De Jong.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws