Celtic doorbreekt negatieve reeks

12-12-2007 00:08

Tim Krul, de Nederlandse doelman van Falkirk, kreeg in de negende minuut al een doelpunt achter zijn oren toen Scott McDonald een strafschop benutte. Voor rust maakte Aiden McGeady (foto) de 2-0. McGeady was ook verantwoordelijk voor de derde en vierde Celtic-goal. Falkirk speelde vanaf de 64ste minuut met een man minder nadat Darren Barr rood kreeg.

Jan Vennegoor of Hesselink begon bij Celtic in de basis en werd in de 80ste minuut gewisseld. Evander Sno begon op de reservebank en mocht zes minuten voor tijd nog invallen. De Nederlandse verdediger Gerard Aafjes stond voor Falkirk in het veld.

Celtic, dat zich vorige week verzekerde van overwintering in de Champions League, heeft de voorsprong op nummer twee Glasgow Rangers nu uitgebreid naar vijf punten. De aartsrivaal heeft echter twee wedstrijden minder gespeeld.