Beroep Sparta afgewezen: Meijers tot eind oktober geschorst door tuchtcommissie

Beroep Sparta afgewezen: Meijers tot eind oktober geschorst door tuchtcommissie

Gepubliceerd: vrijdag 1 oktober 2021 om 11:13vr 01-10-2021 om 11:13

Laatste update: vrijdag 1 oktober 2021 om 12:25vr 01-10-2021 om 12:25

De schorsing van vier wedstrijden - waarvan één voorwaardelijk - die Aaron Meijers na zijn rode kaart tegen SC Cambuur kreeg, blijft staan. Sparta Rotterdam ging in beroep tegen het schikkingsvoorstel, maar de onafhankelijke tuchtcommissie gaat mee in het oordeel van de aanklager betaald voetbal. 

Daardoor stapelen de problemen zich op voor Sparta, dat afgelopen weekend een dramatische zondagmiddag beleefde. Thuis werd er met 0-4 verloren van promovendus Cambuur en in de slotfase moest Meijers inrukken na een overtreding op aanvaller Tom Boere. De aanklager schorste de Spartaan voor vier wedstrijden waarvan één voorwaardelijk, maar daar was de Rotterdamse club het mee oneens.

'Zowel de speler als club is van mening dat deze straf buiten proportie is', liet Sparta weten op de clubwebsite. De tuchtcommissie heeft er echter geen boodschap aan en is het eens met het schikkingsvoorstel van de aanklager. 'De tuchtcommissie stelt vast dat Meijers met snelheid op de tegenspeler inliep en met kracht met zijn linkerbeen de tegenspeler trapt en hem daarbij raakt. Daarbij is van belang dat geen sprake was van een duel om de bal, omdat het spel al door de scheidsrechter was stilgelegd.'

De verdediger is zodoende pas op 27 oktober weer inzetbaar, als Sparta het in de KNVB Beker opneemt tegen GVVV. De Kasteelclub moet in de tussentijd ook Meijers' concurrent Mica Pinto missen: de Luxemburger is na een aanvankelijke vrijspraak alsnog geschorst voor zijn rode kaart tegen Go Ahead Eagles.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws