Meer video’s

Slot stellig over 'vaststaand feit': 'Niet alleen trainer van Feyenoord vindt dit'

5 februari - 18:45 Laatste update: 19:34
227

Het is 'een vaststaand feit' dat Feyenoord de meest constante ploeg van Nederland is, zo beweert Arne Slot. De coach van de Rotterdammers wijst onder meer op het feit dat Feyenoord, in zijn ogen, nog geen Eredivisie-wedstrijd onverdiend gewonnen heeft.

Feyenoord sleepte zondag een laat gelijkspel over de streep tegen PSV. De Stadionclub staat nu nog steeds bovenaan in de Eredivisie. Is Feyenoord dan ook de meest constante ploeg van Nederland? "Dat vind ik niet, maar dat is een vaststaand feit, ook als je de statistieken erbij haalt", is Slot stellig op de persconferentie na afloop van de topper.

"Het is niet zo dat de trainer van Feyenoord dit vindt, maar bijna elke keer als wij punten verliezen... Tegen sc Heerenveen speelden we ook gelijk met een ontelbaar aantal doelpogingen. Aan de andere kant krijgt de tegenstander amper iets. Dat is wel iets wat ons een beetje achtervolgt dit seizoen. Maar ik vind dat we de koppositie op geen enkele wijze gestolen hebben, omdat ik me niet één wedstrijd kan bedenken waarin we meer gekregen hebben dan waar we recht op hadden."