Onbegrip in Volendam na ontslag Jan Smit & co: 'Zo veel gedaan voor dorp én club'

29-11-2023 08:16 Laatste update: 08:29
56

Het gedwongen vertrek van Jan Smit als voorzitter van FC Volendam valt helemaal verkeerd in het vissersdorp. De Volendammers staan pal achter de 37-jarige zanger, zo laten ze blijken voor de camera van VoetbalPrimeur.

De inwoners van Volendam zijn uitgesproken over het voorgenomen ontslag van Smit. "Schofterig", klinkt het in gesprek met VoetbalPrimeur. "Dit wordt de ondergang van de club", vreest een ander. "Volendam is heel trots op de voetbalclub, we hebben er geen woorden voor. Jan Smit heeft veel gedaan, voor het dorp én voor de club."

Smit maakte maandag bekend dat hij samen met het voltallige bestuur 'uit de weg wordt geruimd' door de raad van commissarissen. 'Het wachten is straks alleen nog op het ontslag van de mannen die onze dromen hebben verwezenlijkt in woord en daad: Wim Jonk, technisch directeur Jasper van Leeuwen en directeur hoofd opleidingen Ruben Jongkind', schreef hij.

Smit was bijna tien jaar lid van het bestuur van FC Volendam. Hij lag al langer overhoop met de commissarissen, die zich eerder al verzetten tegen de komst van Keje Molenaar.