Bodø verlamd zonder sterkhouders: 'Hij liep zowat één op één, die gaan ze missen'

15 februari - 13:34 Laatste update: 13:55
2

In de nieuwste VP Onder de Loep duikt Emile van de Sande met behulp van Kaj Ramsteijn in het elftal van Bodø, de tegenstander van Ajax in de tussenronde van de Conference League. De Noren zagen een aantal sterkhouders vertrekken, maar zaten zelf ook niet stil in de transfermperiode. Met één van de nieuwste huurlingen van Bodø heeft Ramsteijn zelf nog gespeeld. 

"Ze doen het natuurlijk al jaren goed", begint Ramsteijn zijn analyse van de tegenstander van Ajax. "Ze hebben mooie resultaten tegen AS Roma behaald." Bodø heeft wel een aantal sterkhouders zien vertrekken. "Vetlesen is naar Brugge gegaan, die doet het daar ook goed. De echte smaakmaker, Pellegrino, die liep zowat één op één. Hij is nu naar de MLS", somt Ramsteijn op. "En Moumbagna die is nu voor acht miljoen naar Marseille. Dat zijn wel jongens die ze echt gaan missen."

Ter vervanging trok Bodo onder anderen de Noor Jens Petter Hauge aan, een buitenspeler waar Ramsteijn zelf nog mee gevoetbald heeft bij het Noorse Alesund. "Die heeft het echt heel bijzonder gedaan, want bij ons zat hij altijd op de bank. Daarna is hij teruggegaan naar Bodø, kampioen geworden en via AC Milan, Gent en Eintracht Frankfurt weer bij Bodø beland."

Is Hauge de man op op te letten bij Bodø? "Hij passeert heel makkelijk, is tweebenig en heeft een goede actie. Hij is ook nog in de picture geweest bij Heerenveen, dus dat is wel een heel interessante speler", besluit Ramsteijn.