Koeman deelt kritische Simons-mening na elfde interland zonder doelpunt

23 maart - 00:06 Laatste update: 00:06
39

Ronald Koeman erkent dat Xavi Simons vrijdagavond opnieuw geen grote indruk heeft achtergelaten bij het Nederlands elftal. Waar hij bij RB Leipzig wekelijks tot de uitblinkers behoort, lukt hem datzelfde in het Oranje vooralsnog niet. De bondscoach geeft aan waar dat in zijn ogen aan ligt. 

Koeman wordt op de persconferentie door een verslaggever gevraagd of hij Xavi Simons er ook negatief uit vond springen. "Ja, daar ben ik het wel mee eens", antwoordt de bondscoach. "Ik vond dat Xavi soms teveel de moeilijke oplossing zocht, en de actie, waar balbezit op dat moment het belangrijkste was."

Aan inzet ligt het in ieder geval niet. "Natuurlijk wil hij graag, zo'n ventje is het wel, dat is positief. Maar hij moet wel de ervaring krijgen dat er ook momenten zijn dat een actie niet past. Dat je alles moet doen om balbezit te houden. Daarin moet hij stappen maken."

Tot slot wordt Koeman gevraagd wordt naar hoeveel kredit Simons (die zijn elfde interland speelde) nog heeft. "Het is wel duidelijk dat Xavi nog te veel balverlies heeft, maar dat hadden er nog meer. Dus ik denk niet dat het terecht is dat we dat moeten richten op een jongetje van twintig jaar."