Ajax-fans: 'Zou niemand willen inwisselen, maar Malen groot talent'

21-09-2019 11:04 Laatste update: 11:14
149

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Ajax-fans zijn niet bang voor het gevaar van Donyell Malen in de Eredivisie-topper van zondag. De supporters weten wel hoe de aanvaller van PSV afgestopt kan worden. Het geloof in een Amsterdamse zege is dan ook groot.

"Wij hebben Daley Blind, die haalt Malen uit zijn broekzak zondag", zo klinkt het voor de camera van VoetbalPrimeur. "Het klassieke Ajax-spel", reageert een andere supporter op de vraag hoe Malen afgestopt kan worden. "Gewoon domineren en zorgen dat ze geen kans krijgen. In de counter is PSV altijd gevaarlijk, maar we hebben vertrouwen in Ten Hag. Ajax heeft een sterk middenveld met dat blok van twee. Het komt helemaal goed."

Naast Malen moet ook Steven Bergwijn in de gaten worden gehouden. Het zijn de enige PSV'ers die voor Ajax een versterking zouden zijn, zo klinkt het. Al verschillen over Bergwijn de meningen. "Malen is een heel groot talent. Bergwijn heb ik nooit zo begrepen. Een goede speler, maar niet beter dan Neres of Tadic." De vleugelaanvaller werd deze zomer nog in verband gebracht met Ajax. "Dat is ook een beetje teasen richting Eindhoven. Een beetje arrogantie, van: we pakken jullie beste speler. Ik denk niet dat het heel serieus was."

Volgens een andere fan zou Bergwijn wél aanspraak maken op een basisplaats in Amsterdam. "PSV is kwalitatief zeker sterk, maar Bergwijn steekt er bovenuit." Het vertrouwen in het elftal van Ten Hag is desondanks groot. "Ik zou niemand in willen wisselen. Je hebt op het middenveld van PSV niemand staan dat je denkt: die is fantastisch. En voorin heb je bij Ajax al zoveel kwaliteit."