Manolev stak sigaret op na uitbrander PSV-trainer Rutten: 'Dacht: jullie zijn gek'

03-01-2021 17:48 Laatste update: 21:02
76

Abel Tamata speelde in 2015 een uur mee in de kampioenswedstrijd van PSV tegen sc Heerenveen, vier jaar later coördineerde hij clipshoots van rapper BOEF. De voormalig verdediger denkt terug aan zijn tijd in Eindhoven en haalt herinneringen op aan oud-ploeggenoot Stanislav Manolev.

"Ik herinner me een wedstrijd, een slechte wedstrijd van ons allemaal", begint Tamata in gesprek met VoetbalPrimeur. "Hij had één opdracht: niets geks doen. Hij had al een aantal gekke dingen gedaan, frivoliteiten rondom zijn eigen zestien. Hij werd na de wedstrijd volledig afgebrand door de trainer, volgens mij Fred Rutten."

Het leek de Bulgaar echter maar weinig te doen, zo zag ook Tamata. "De trainer ging de kleedkamer uit. Het was mijn eerste jaar, er waren best veel grote spelers. Kevin Strootman en wat ouderen, Khalid Sinouh, Orlando Engelaar en Wilfred Bouma. Manolev liep naar de douche, het was doodstil. Opeens zei hij: aaah. Hij pakte een sigaret en keek iedereen aan... De trainer kon zo binnenlopen, het was net daarna. Hij kwam iedere week op Voetbal International (nu Veronica Inside, red.). Je zag niets aan hem... Hij dacht: jullie zijn allemaal gek."