Waterreus ergert zich 'heel erg' aan keepersbeleid bij Oranje: 'Circus Frans Hoek'

Waterreus ergert zich 'heel erg' aan keepersbeleid bij Oranje: 'Circus Frans Hoek'

10-10-2021 22:01
64

Ronald Waterreus is kritisch op het selectiebeleid van de keepers bij Oranje. De oud-doelman snapt onder meer niet dat Louis van Gaal vier doelmannen heeft opgeroepen en spreekt van 'circus Frans Hoek'.

Deze interlandperiode mochten doelmannen Justin Bijlow, Tim Krul, Mark Flekken en Joël Drommel zich melden bij Oranje. Daar snapt Waterreus weinig van. "Ik vind dat het selectiebeleid van de keepers circus Frans Hoek (keeperstrainer van Oranje, red.) is geworden", vertelt hij bij Rondo. "Eerst moest Pasveer erbij, want die was zo goed met zijn voeten... Toen die selectie bekend werd, was hij gewoon reservekeeper bij Ajax", doelt hij op de Oranje-voorselectie van augustus.

"Joël Drommel zat moederziel alleen op een tribune in Letland, terwijl hij net eerste keeper van PSV is geworden", gaat Waterreus verder. "Waarom worden er vier keepers geselecteerd? Gewoon om een beetje interessant te doen, denk ik. Ik heb me er echt heel erg aan geërgerd. Je kon tegen Drommel zeggen dat hij een keertje niet mee zou gaan. Dan kon hij eindelijk eens rustig zijn dozen uitpakken in Eindhoven. Nu vind ik het een poppenkast worden."

Tegen Letland stond Bijlow onder de lat bij Oranje. De verwachting is dat dit niet zal veranderen bij het treffen met Gibraltar van maandag.