Steun voor Koeman, vrees voor Real: 'De emir van Qatar moet alles op tafel leggen'

Steun voor Koeman, vrees voor Real: 'De emir van Qatar moet alles op tafel leggen'

Gepubliceerd: maandag 11 oktober 2021 om 22:08ma 11-10-2021 om 22:08

De mediastorm rondom Ronald Koeman is weer wat gaan liggen en Joan Gaspart denkt dat dit goed nieuws is. De voormalig FC Barcelona-voorzitter spreekt zijn steun uit voor de geplaagde trainer.

Barça verloor vlak voor de interlandbreak van Atlético Madrid en het lot van de toen geschorste Koeman leek al bezegeld. De ex-bondscoach van Oranje zit echter nog altijd in het zadel, al heeft dat volgens boze tongen vooral te maken met zijn hoge afkoopsom. Gaspart – tussen 2000 en 2003 de preses in Camp Nou – heeft er in elk geval vertrouwen in dat Koeman nog voor de ommekeer kan zorgen. "Daar heb ik wel vertrouwen in: hij houdt van de club en hij levert geweldig werk af", laat hij weten aan Radio Marca. "Als hij zijn hele selectie weer bij elkaar heeft, dan gat het helemaal goed komen."

Dat clubicoon Xavi deze week liet weten 'overal voor open te staan', is ook Gaspart niet ontgaan. "Maar ik zie het niet gebeuren dat Xavi nu al trainer wordt. Barcelona waardeert Koeman en wil hem niet vervangen. Het is het beste voor alle partijen als hij doorgaat."

De concurrentie zit echter niet stil: Real Madrid was afgelopen zomer al dichtbij het binnenhalen van Kylian Mbappé, die aan zijn laatste contractjaar bij Paris Saint-Germain is begonnen. "Ik vrees dat hij alsnog gaat, want hij is één van de beste spelers ter wereld", aldus Gaspart. "Ik hoop dat de emir van Qatar op tafel legt wat niemand anders op tafel kan leggen en hem nog jarenlang bij PSG houdt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Haalt Koeman de Kerst in Barcelona?

(4072 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws