Malacia: Ik keek na een kwartier op de klok en dacht dat ik doodging

Malacia: "Ik keek na een kwartier op de klok en dacht dat ik doodging"

Gepubliceerd: vrijdag 15 oktober 2021 om 09:57vr 15-10-2021 om 09:57

Voor de camera van Feyenoord TV blikt Tyrell Malacia terug op de afgelopen honderd wedstrijden voor Feyenoord. Dat aantal tikte hij aan in de wedstrijd tegen NEC (5-3). Malacia heeft ondertussen veel geleerd.

Malacia wist altijd al dat hij linksback wilde worden. Veel jeugdspelers veranderen vaak nog van positie, maar hij niet. "Wat er zo mooi aan is? Alles. Het verdedigen, het uitschakelen van je tegenstander, dat is gewoon heerlijk", zegt Malacia. "Mijn familie en vrienden wisten altijd dat ik het eerste zou halen. Ik wilde daar zelf alles voor doen, maar ik sprak dat niet hardop uit."

In de Champions League-wedstrijd tegen SSC Napoli maakte Malacia zijn officiële debuut voor Feyenoord. "Het was zeker een mooi moment. Het was heel chaotisch, ik moest er ineens staan. En ik stond er. Ik keek na een kwartier op de klok en dacht dat ik doodging", grapt Malacia. "Ik was onbevreesd. Dat is altijd zo. Maar ik had geen keus, ik moest er staan. Dit moment moest ik pakken."

Malacia gaf zijn visitekaartje af, maar werd toch weer gepasseerd voor Ridgeciano Haps. "Het ging daarna lekker, maar werd er toch uitgehaald. Ik was op dit moment nog niet volwassen genoeg en daar worstelde ik mee. Daardoor heb ik het moeilijk gehad."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws