'Douvikas heeft gevraagd of hij een sleutel van het trainingscomplex mocht hebben'

'Douvikas heeft gevraagd of hij een sleutel van het trainingscomplex mocht hebben'

Gepubliceerd: zondag 24 oktober 2021 om 13:18zo 24-10-2021 om 13:18

FC Utrecht-spits Anastasios Douvikas is gedreven om het maximale uit zichzelf te halen. De Griekse aanvaller wilde zelfs de sleutel van het Utrecht-trainingscomplex hebben, zodat hij in de avond door kan trainen.

In een uitgebreid interview met Voetbal International deelt Douvikas zijn vaste ritme. "Rusten, trainen, rusten, slapen en weer trainen", vertelt hij. "Of ik het erg vind alleen te zijn in Nederland? Nee, eigenlijk wel lekker."

Technisch directeur Jordy Zuidam is onder de indruk van Douvikas. "Rick Kruys (assistent-trainer, red.) vroeg hoe hoog de plafonds eigenlijk waren. De spelers deden sprongtesten en Douvikas sprong bijna het plafond eruit. Bizar! Ook heeft hij gevraagd om een sleutel van het trainingscomplex. Als de selectie er niet is, gaat alles hier op slot. Maar Tasos wil ook ’s avonds de gym in kunnen..."

Utrecht haalde Douvikas afgelopen zomer van Griekenland naar Nederland. De vijfvoudig international was tot dusver goed voor vier goals en één assist in tien Eredivisie-duels.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Was Douvikas een goede aankoop van Utrecht?

Ja!
86%
Nee!
3%
Ik heb te weinig van hem gezien...
11%
(845 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws