Swart duidelijk: 'Als jij dat Ajax-shirt draagt, mag je niet met 9-0 verliezen'

Swart duidelijk: 'Als jij dat Ajax-shirt draagt, mag je niet met 9-0 verliezen'

29-10-2021 09:35
79

Sjaak Swart is kritisch op de amateurs van Ajax. De oud-aanvaller vindt dat het verschil met het eerste elftal 'veel te groot' is. Swart snapt ook niet dat de Ajax Amateurs soms met ruime cijfers verliezen.

In nog geen week tijd liepen de amateurs van de landskampioen tegen twee ruime nederlagen aan. Afgelopen weekend werd er met 9-0 verloren van Sportlust '46, donderdagavond volgde een 0-5 nederlaag tegen SC Cambuur in de KNVB Beker. Dat stemt niet tot tevredenheid bij Swart, die een enorm verschil met Ajax 1 ziet.

"De afstand is veel te groot, zeker nu", stelt Mister Ajax in gesprek met de Volkskrant. "Ik snap niet wat daar aan de hand is. Ik vind: als jij dat Ajax-shirt draagt dan mag je niet met 9-0 verliezen. Dat kan niet."

De 9-0 nederlaag bij Sportlust '46 bleef ook niet zonder gevolgen: trainer Trainer Detlef Le Grand moest vertrekken. Lid van de bestuursraad Marc Stuut legt dat uit. "Ajax staat voor winnen, opleiden en attractief voetbal. Maar we zijn realistisch, hoor. Waar de profclub de hoogste begroting heeft, hebben wij de laagste in onze klasse. Maar als spelers op technisch vlak iets heel anders willen dan de trainer moet je ingrijpen. Hoe vervelend ook."