'Xavi-wending: hereniging met Barcelona duurt waarschijnlijker langer dan gedacht'

'Xavi-wending: hereniging met Barcelona duurt waarschijnlijker langer dan gedacht'

31-10-2021 11:44 Laatste update: 11:45
36

FC Barcelona heeft Xavi Hernández nog niet formeel benaderd om Ronald Koeman op te volgen. Dat melden Spaanse media. De aanstelling van de trainer van Al-Sadd duurt waarschijnlijker langer dan gedacht.

Het leek een simpele optelsom: Xavi zou Koeman op korte termijn vervangen, nadat de Nederlandse trainer woensdag de wacht werd aangezegd door clubpresident Joan Laporta. Nog geen etmaal na het ontslag van Koeman kwam het nieuws naar buiten dat Xavi en Barça in hoofdlijnen akkoord waren.

De feiten blijken echter iets anders te liggen, nu Al-Sadd duidelijk heeft gemaakt dat Xavi niet zomaar gaat vertrekken. Het irriteert de topclub uit Qatar dat iedereen blind uitgaat van een hereniging tussen Xavi en Barça. De trainer ligt nog twee jaar vast.

Volgens Marca heeft Laporta daarom intern op de rem getrapt: de president wil niets overhaasten en Xavi de tijd geven om alles netjes af te ronden met Al-Sadd. De verwachting is dat interim-trainer Sergi Barjuán tegen Dinamo Kiev (dinsdag) zeker nog op de bank zit. Hij debuteerde zaterdag met een gelijkspel tegen Alavés.