FC Utrecht passeert Feyenoord weer door hattrick van Ramselaar

31-10-2021 18:39
166

FC Utrecht is Feyenoord weer voorbij op de Eredivisie-ranglijst. In de eigen Galgenwaard werd Willem II met 5-1 aan de kant geschoven. Bart Ramselaar was met een hattrick de grote man.

Ramselaar maakte slim gebruik van de ruimtes die Willem II liet tussen de verdediging en het middenveld. De beloning liet vervolgens niet lang op zich wachten: na tien minuten tekende de 25-jarige middenvelder voor zijn eerste goal van de dag, na een slim overstapje van teamgenoot Othman Boussaid.

Een kwartier later was het opnieuw raak. Balverlies van Willem II op het middenveld leidde tot een counter van FC Utrecht, waarna Ramselaar maar eens besloot te halen: doelman Timon Wellenreuther werd verrast door zijn harde schot in de korte hoek.

Utrecht leek over de bezoekers uit Tilburg heen te walsen, maar voor rust kwam Willem II uit het niets terug in de wedstrijd. Kwasi Wriedt schoot de bal binnen op aangeven van Ché Nunnely. Na rust bemoeilijkte de stromende regen boven Utrecht het voetballen. Desondanks bleef het vermakelijk.

De thuisploeg kwam goed weg toen Derrick Köhn de paal naast doelman Maarten Paes raakte. Dat maakte Mike van der Hoorn niet mee: hij verliet groggy het veld na een beuk van Wriedt. De drie punten kwamen echter niet meer in gevaar voor Utrecht, dat de wedstrijd eindigde met drie goals: Ramselaar voltooide zijn hattrick Mohamed Mallahi maakte zijn eerste Eredivisie-goal en Joris van Overeem bepaalde de eindstand op 5-1.