'Overmars gaat Ajax definitief niet verruilen voor kapitaalkrachtig Newcastle'

'Overmars gaat Ajax definitief niet verruilen voor kapitaalkrachtig Newcastle'

01-11-2021 12:13 Laatste update: 15:15
93

Newcastle United geeft gas voor de komst van een nieuwe manager en technisch directeur, maar neemt Marc Overmars niet meer mee in de plannen. Dat meldt The Times. De Ajax-directeur zou geen kandidaat meer zijn.

Overmars gaat niét aan de slag bij Newcastle, aldus The Times. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de Premier League opeens geen heil meer ziet in een samenwerking met de oud-international, waardoor de conclusie wordt getrokken dat Overmars zelf heeft besloten dat hij beter af is bij Ajax.

Het nieuws uit Engeland volgt twee weken na de eerste geruchten over de interesse van Newcastle in Overmars. Onlangs meldde boulevardkrant The Mirror nog dat de gesprekken waren geopend. Ralf Rangnick, Paul Mitchell en Luis Campos gelden als alternatieven op St. James' Park.

Overmars is al ruim negen jaar werkzaam bij Ajax. Mede door het transferbeleid van de voormalige buitenspeler is Ajax een kerngezonde club geworden én wisten Amsterdammers zichzelf weer op de Europese kaart te zetten. Newcastle is sinds kort zéér kapitaalkrachtig door de Saudische overname.