Mooie woorden voor Van de Beek: 'We houden allemaal van hem, zijn kans zal komen'

Mooie woorden voor Van de Beek: 'We houden allemaal van hem, zijn kans zal komen'

03-11-2021 08:11
54

Luke Shaw steekt Donny van de Beek een hart onder de riem bij Manchester United. De linksback van The Red Devils ziet dat Van de Beek het mentaal goed doet, ondanks zijn lastige situatie in Manchester. Ook manager Ole Gunnar Solskjaer was lovend over de Nederlandse middenvelder.

Na afloop van het Champions League-duel met Atalanta Bergamo (2-2) verschijnt Shaw voor de camera van RTL. De Engelse verdediger krijgt vragen over Van de Beek, die een aantal minuten mocht invallen. "We hebben begrip voor de situatie van Donny", begint hij. "Hij is een geweldige gast, een erg lieve jongen. We houden allemaal van hem en hij is een topprofessional."

"Hij laat zijn hoofd niet zakken", gaat een lovende Shaw verder. "Het zou niet gek zijn als hij een keer teleurgesteld of een beetje treurig binnenloopt. Hij speelt namelijk niet, maar hij werkt wel altijd hard, traint goed en dat doet hij met opgeheven hoofd. Als hij zich zo blijft gedragen, dan heb ik er geen twijfel over dat zijn kansen komen."

Solskjaer was na afloop te spreken over de invalbeurt van Van de Beek in Bergamo. "Donny maakte een goede loopactie bij de laatste treffer", vertelt de Noor op de persconferentie. "Hij stopt niet met hard werken en heeft de kwaliteiten om defensies open te breken. Hij maakte ook nog bijna een goal."