Oranje-selectie bekend: Van Gaal laat zes spelers uit volle voorselectie afvallen

Oranje-selectie bekend: Van Gaal laat zes spelers uit volle voorselectie afvallen

05-11-2021 12:03 Laatste update: 12:42
180

Bondscoach Louis van Gaal heeft zijn Oranje-selectie voor de duels met Montenegro en Noorwegen bekendgemaakt. Er zijn in totaal zes spelers uit de voorselectie afgevallen.

Van Gaal had een dertigkoppige voorselectie samengesteld, maar heeft daar nu dus flink de bezem door gehaald. Owen Wijndal, Devyne Rensch, Tim Krul, Steven Bergwijn, Luuk de Jong en Cody Gakpo zijn de zes afvallers. Laatstgenoemde kampt met een blessure, Wijndal werd nog niet eerder opgeroepen door Van Gaal, Mark Flekken krijgt de voorkeur boven Krul en het andere drietal komt weinig aan spelen toe bij hun clubs.

Arnaut Danjuma zit er deze keer wél vanaf het begin bij, in tegenstelling tot de vorige interlandperiode. Toen werd de aanvaller van Villarreal opgeroepen na het uitvallen van Gakpo. Flekken is, zoals gezegd, ook weer van de partij. Datzelfde geldt voor Joël Drommel, die bij de vorige interlands nog op de tribune zat.

In de vorige interlandperiode maakte Noa Lang zijn debuut. De aanvaller van Club Brugge is deze keer opnieuw aanwezig. Wout Weghorst krijgt de voorkeur boven De Jong als stormram.

De volledige selectie
Keepers: Justin Bijlow, Mark Flekken en Joël Drommel
Verdedigers: Stefan de Vrij, Jurriën Timber, Matthijs de Ligt, Denzel Dumfries, Virgil van Dijk, Nathan Aké, Daley Blind en Tyrell Malacia
Middenvelders: Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong, Davy Klaassen, Teun Koopmeiners, Guus Til, Ryan Gravenberch en Marten de Roon
Aanvallers: Memphis Depay, Noa Lang, Danjuma Groeneveld, Steven Berghuis, Wout Weghorst en Donyell Malen