Dessers doet het wéér in 92ste minuut: Feyenoord verslaat AZ in De Kuip

07-11-2021 18:42 Laatste update: 19:16
266

Cyriel Dessers is wéér de held van Feyenoord. De Belgische spits bekroonde zijn invalbeurt, net als tegen Sparta en Union Berlin, zondagavond met een late goal. Feyenoord versloeg AZ daardoor met 1-0.

Het duurde 92 minuten tot er gescoord werd, maar aan de hoeveelheid kansen lag het niet: Feyenoord kreeg in de eerste helft genoeg mogelijkheden om de ban te breken, terwijl AZ na rust de meeste aanspraak maakte op een goal. Totdat Dessers in het veld kwam en de kraker besliste.

Luis Sinisterra en Bryan Linssen verzuimden in de openingsfase de trekker over te halen, mede door goed keeperswerk van Peter Vindahl. De Deense doelman van AZ kreeg bovendien hulp van de paal bij een schot van Sinisterra.

Vier minuten voor rust sloeg de vlam in de Rotterdamse pan: supporters van Feyenoord gooiden na onenigheid tussen Linssen en een aantal AZ-spelers blikjes en bekers het veld op, waarna Owen Wijndal wat teruggooide en het Legioen zich tegen de AZ-aanvoerder keerde. Scheidsrechter Allard Lindhout was genoodzaakt om de wedstrijd enkele minuten stil te leggen.

In de tweede helft lagen de verhoudingen anders: AZ kroop steeds meer uit zijn schulp en kreeg een handvol kansen om de score te openen. Justin Bijlow, die zich maandag weer bij Oranje gaat melden voor de interlands tegen Montenegro en Noorwegen, was echter een sta-in-de-weg. Aan de andere kant viel de goal wél, maar doelpuntenmaker Linssen werd teruggefloten vanwege buitenspel.

In de slotfase waren Vangelis Pavlidis en Jesper Karlsson dicht bij de beslissende treffer, maar die viel door Bijlow en de paal niet. Ook een invalbeurt van Cyriel Dessers leek niet meer te mogen baten: eerst maaide hij tot zijn grote ongeloof over de bal heen, maar in de 92ste minuut - net als tegen Sparta en Union Berlin - kroonde hij zich toch tot matchwinner.