Ten Hag spreekt over nieuw Ajax en wijst mogelijke vertrekker aan

Ten Hag spreekt over nieuw Ajax en wijst mogelijke vertrekker aan

14-11-2021 10:54 Laatste update: 15:24
45

Erik ten Hag erkent dat het bijzonder moeilijk is om het elftal van Ajax bij elkaar te houden. Van de ploeg die in 2019 de halve finale van de Champions League haalde is nog maar weinig over. Ten Hag is er toch in geslaagd om een elftal te bouwen dat hoge ogen gooit in Europa.

"Het is een beetje de huidige tijd dat spelers snel een transfer maken en je snel te maken krijgt met wisselingen, zeker als je succes hebt wordt er getrokken aan spelers en trainers. Die blijven dan niet lang bij je", zegt Ten Hag bij Goedemorgen Oranje op ESPN. "Je moet steeds weer een nieuw team bouwen. Dat is een uitdaging en de moeilijkheid. Daarom is het ontzettend moeilijk om in de Champions League te presteren. De concurrenten kunnen de teams veel langer bij elkaar houden en dus dieper op de materie ingaan."

Ten Hag noemt één speler waar sowieso aan getrokken gaat worden. "Bijvoorbeeld Antony, dat is duidelijk. Als je een rol speelt bij de Braziliaanse selectie, dan is het duidelijk dat daaraan getrokken gaat worden. Prijskaartje? Dat weet ik niet, je weet ook niet hoe de markt zich ontwikkelt. Welke economische gevolgen heeft een lockdown?"

"Sportief is het helder dat hij een ongelooflijk talent is en een ongelooflijk mooie ontwikkeling doormaakt. Als wij presteren in de Champions League komt hij in de spotlights en wordt hij voor veel clubs interessant", zegt Ten Hag.