Problemen voor Oranje nemen toe: Bijlow keept niet tegen Noorwegen

Problemen voor Oranje nemen toe: Bijlow keept niet tegen Noorwegen

15-11-2021 22:25 Laatste update: 22:29
185

Justin Bijlow heeft het trainingskamp van Oranje verlaten. De keeper van Feyenoord is volgens de KNVB 'niet fit genoeg' om de wedstrijd tegen Noorwegen te kunnen keepen.

Tim Krul is opgeroepen als zijn vervanger. Het is niet duidelijk wat eraan scheelt bij Bijlow, maar zeker is wel dat hij dinsdagavond niet onder de lat staat in zijn eigen Kuip. Die rol zal ingenomen worden door Krul, Jasper Cillessen of Mark Flekken. Bijlow keepte zaterdagavond nog 'gewoon' tegen Montenegro, waar met 2-2 gelijk werd gespeeld.

Het gemis van de Feyenoorder zal te voelen zijn bij bondscoach Louis van Gaal en Oranje. De keuzeheer bombardeerde Bijlow namelijk meteen tot zijn eerste doelman en zal nu een moeilijke beslissing moeten gaan maken. Flekken zou namelijk debuteren als hij wordt opgesteld, terwijl Cillessen pas op het laatste moment werd opgeroepen.

Het duel met de Noren moet minstens gelijkgespeeld worden door het Nederlands elftal. Dan wordt het WK alsnog als groepswinnaar bereikt. Als er verloren wordt, kan de ploeg van Van Gaal overal naast grijpen.