Real Madrid boekt dikke overwinning bij taai Granada en is weer koploper in Spanje

21-11-2021 18:10 Laatste update: 22:57
19

Real Madrid heeft de koppositie weer terugveroverd in La Liga. Op bezoek bij Granada verzekerde de ploeg van Carlo Ancelotti zich zonder problemen van drie punten.

Sevilla leed eerder dit weekend puntenverlies, waardoor De Koninklijke de kans kreeg om alleen aan kop te gaan in Spanje. Real Madrid moest daarvoor echter wel van Granada winnen.

Na 25 minuten spelen stonden de bezoekers al met 0-2 voor. Marco Asensio maakte van dichtbij de eerste treffer, de tweede goal werd gemaakt door Nacho Fernández uit een cornervariant. Nog geen tien minuten na de 0-2 kwam Granada echter weer terug in de wedstrijd. Luis Suárez uit Colombia haalde van afstand uit, waarna Nacho de bal van richting veranderde. Daardoor kon Thibaut Courtois de inzet niet meer keren: 1-2.

Dat was ook de stand die bij rust op het scorebord stond. Na de pauze bleef Real de bovenliggende partij, wat de ploeg ook vertaalde in treffers. Vinícius Junior en Ferland Mendy maakten twee goede goals, waardoor de wedstrijd beslist was. In de slotfase kreeg Granada-middenvelder Monchu nog rood na een flinke overtreding op Vinícius.

Door de overwinning is Real dus weer de koploper van Spanje. Granada staat nu op een teleurstellende achttiende plek, die aan het eind van het seizoen degradatie betekent.