Eredivisie-flops: traditionele top-drie niet vertegenwoordigd, relschoppers wel

Eredivisie-flops: traditionele top-drie niet vertegenwoordigd, relschoppers wel

22-11-2021 11:00
36

Speelronde dertien van de Eredivisie zit erop en dus is het tijd voor onze wekelijkse floplijst. Ajax, PSV en Feyenoord zijn na hun goede prestaties niet vertegenwoordigd en PEC Zwolle is de hofleverancier. Ook is er een speciaal plekje in de lijst voor de stadionindringers en relschoppers.

Sam Kersten (PEC Zwolle)
PEC kende een zware middag in Rotterdam en dat kwam mede door het zwakke optreden van Kersten. De stopper verdedigde een aantal keer erg zwak, waardoor Feyenoord meerdere goals kon maken. De openingstreffer valt Kersten zelfs helemaal aan te rekenen: de 23-jarige Nijmegenaar dekte Bryan Linssen, maar de Feyenoord-spits kon zichzelf met één simpele loopactie helemaal vrijspelen.

Iñigo Córdoba (Go Ahead Eagles)
De Spanjaard pakte twee domme gele kaarten tegen FC Groningen, waardoor hij voortijdig van het veld moest en Go Ahead geen écht slotoffensief meer kon inzetten. De eerste gele prent kreeg Córdoba na een schwalbe, zijn tweede kreeg hij na een tackle van achteren op Neraysho Kasanwirjo.

Melle Meulensteen (RKC Waalwijk)
Ajax speelde goed in Waalwijk, maar RKC was in defensief opzicht ook erg slordig. Aanvoerder Meulesteen gaf daarin het slechte voorbeeld. Het viel op dat de 22-jarige stopper een aantal keer erg slordig was in de passing, waardoor hij het Ajax wel heel makkelijk maakte.

Anthony Musaba (sc Heerenveen)
De wedstrijd tegen Willem II duurde in totaal maar 21 minuten voor de twintigjarige aanvaller: hij kreeg al vroeg in de wedstrijd rood, waardoor Heerenveen het met een man minder moest doen. Musaba mag van geluk spreken dat zijn teamgenoten een overwinning uit het vuur wisten te slepen.

Kenneth Paal (PEC Zwolle)
De 24-jarige verdediger was een andere dissonant bij PEC. In de studio bij Dit was het Weekend vatte Marciano Vink het optreden van Paal mooi samen. "Paal, een jongen met heel veel Eredivisie-wedstrijden, bewoog in een tempo tijdens de eerste helft... Alsjeblieft, op dit niveau kan dat gewoon niet en al helemaal niet met de positie die PEC nu bezet."

Kwasi Wriedt (Willem II)
Dat Willem II geen resultaat wist te boeken tegen het tiental van Heerenveen, was mede te danken aan Wriedt. De spits wist zelf amper tot kansen te komen en hij hielp een aantal opgelegde mogelijkheden om zeep. Het zal de komende weken echt beter moeten bij Wriedt.

Luuk Wouters (RKC Waalwijk)
Tegen Ajax had Wouters de ondankbare taak om Antony af te stoppen. Dat lukte de 22-jarige linksback niet: Wouters stond bij vlagen zelfs voor schut door een aantal geweldige acties van de Ajax-aanvaller. Als trainer Joseph Oosting hem volgende week weer opstelt, dan is Gervane Kastaneer waarschijnlijk de directe tegenstander van Wouters. Dat is toch een speler van een iets ander kaliber dan Antony.

Rav van den Berg (PEC Zwolle)
De nog maar zeventienjarige Van den Berg, het broertje van Sepp, kreeg tegen Feyenoord een kans in de basis van trainer Dick Schreuder. De talentvolle stopper kende net als zijn collega-verdedigers een zware middag in De Kuip. Van den Berg werd in de eerste helft bij vlagen dolgedraaid en zag er niet goed uit bij een aantal tegentreffers.

Tesfaldet Tekie (Fortuna Sittard)
Na de nederlaag tegen Heracles Almelo (3-1) was Tekie de gebeten hond. De controleur van Fortuna verdedigde bijzonder zwak uit bij een 1-1 stand, waardoor Ismail Azzaoui alle tijd en ruimte had om te schieten en te scoren. Het is niet voor het eerst dat Tekie een beslissende fout maakt. Voor een deel van de Fortuna-supporters is de grens bereikt: ze willen dat trainer Sjors Ultee de Zweed niet langer opstelt.

Stadionindringers en relschoppers
In deze floplijst hebben we nog een speciaal plekje vrijgemaakt voor de stadionindringers en relschoppers van afgelopen weekend. Bij AZ-NEC, Sparta-FC Twente, Heracles-Fortuna, Feyenoord-PEC en SC Cambuur-FC Utrecht was het onrustig in en rondom de stadions. Supporters gooiden met vuurwerk, braken de stadions binnen en belaagden mensen. Het wordt tijd dat dit stopt, voordat er zware maatregelen getroffen moeten worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie