De Boer noemt vier goede clubs voor Ajax om te loten: 'Dat zou geweldig zijn'

De Boer noemt vier goede clubs voor Ajax om te loten: 'Dat zou geweldig zijn'

Gepubliceerd: woensdag 8 december 2021 om 08:19wo 08-12-2021 om 08:19

Laatste update: woensdag 8 december 2021 om 08:21wo 08-12-2021 om 08:21

Ajax treft in de achtste finales de nummer twee uit één van de zeven andere Champions League-groepen. Als het aan Ronald de Boer ligt, komt FC Barcelona maandag uit de koker.

Bij RTL7 noemde Frank de Boer Juventus als een goede club om te loten. Broer Ronald hoopt op een ontmoeting tussen twee van zijn oude clubs. "Ik zou Barcelona geweldig vinden. Die zijn niet in blakende vorm", zegt de analist.

"Maar het is een beetje koffiedik kijken", voegt hij eraan toe. "In februari ben je een aantal maanden verder. Misschien is Ajax dan in een mindere periode. Op dit moment is Ajax de betere en zeg je: kom maar op, Barcelona. Maar als ik het nu zou moeten kiezen, dan zou ik zeggen: Lille, Salzburg of Wolfsburg, doe die maar."

Barcelona, Lille OSC, Red Bull Salzburg en VfL Wolfsburg moeten zich nog allemaal plaatsen voor de achtste finales. Voor Ajax was die mijlpaal twee weken geleden al een feit. "Ze waren verreweg de betere ploeg", zegt De Boer over de zege op Sporting (4-2). "Ik heb vooral in de eerste helft genoten. Ik vond Ajax fel, ze speelden Sporting helemaal weg met schitterende aanvallen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws