Smit: 'Ik heb geen directie-ervaring, maar ik verkoop mezelf al 25 jaar'

Smit: 'Ik heb geen directie-ervaring, maar ik verkoop mezelf al 25 jaar'

12-12-2021 10:29 Laatste update: 11:48
32

Jan Smit kan weinig met de kritiek op zijn aanstelling als commercieel directeur van FC Volendam. De 35-jarige zanger heeft geen ervaring in het betaald voetbal.

"Ik zing al heel lang, maar mijn hart ligt bij het voetbal. Waarom zou ik niet mijn hart volgen en mijn grootste passie najagen en dat is uiteindelijk FC Volendam verder helpen", laat Smit weten bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN.

Wedden

Meer odds

De zanger geeft toe dat hij geen ervaring heeft. "Dat klopt natuurlijk, ik heb geen directie-ervaring. Maar ik verkoop mezelf al 25 jaar. En ik denk dat we FC Volendam ook aardig in de markt zetten, dus dat vind ik niet zo spannend."

Wim Jonk
Smit gaat ook in op de toekomst van trainer Wim Jonk, die een aflopend contract heeft in het vissersdorp. "Wij hebben afgesproken dat wij in de winterstop gaan evalueren. Dan proberen we ook tot elkaar te komen. Tot die tijd is er geen zinnig woord over te zeggen, maar natuurlijk zijn wij daar als bestuur volop mee bezig. Wij willen sowieso dat hij blijft. Ik hoop dat Wim ziet dat we met een sprookje bezig zijn."

"We staan nu bovenaan, dus het ziet er rooskleurig uit", aldus Smit, die weet dat Jonk er goed opstaat. "Wim wordt natuurlijk aan alle kanten benaderd door andere clubs."