Ajax-kamp ziet De Jong worstelen in Barcelona: 'Ik zie een andere Frenkie'

Ajax-kamp ziet De Jong worstelen in Barcelona: 'Ik zie een andere Frenkie'

13-12-2021 09:35
31

Edwin van der Sar ziet Frenkie de Jong worstelen bij FC Barcelona. De middenvelder verliet Ajax ruim twee jaar geleden om zich bij de Europese elite te voegen, maar speelt na de winterstop in de Europa League.

"De ontwikkeling van Frenkie de Jong is zorgelijk. Hij was echt een vrolijke speler", begint Jan van Halst bij Rondo. Vervolgens wordt Van der Sar gevraagd 'waar het aan ligt'. "Pff, ik weet het niet... Misschien de manier waarop hij speelt."

"Ik ben geen trainer, dus ik kijk niet tactisch naar wedstrijden van andere clubs. Maar bij ons was hij natuurlijk een vrolijke speler die het verschil kon maken met zijn versnelling. Nu heeft hij het lastig", aldus Van der Sar. "Ik zie een andere Frenkie. Het team waar hij in speelde bij Ajax, was op het hoogtepunt. Nu zit hij in een team dat naar beneden gaat."

Van der Sar zegt dat De Jong ook naar Paris Saint-Germain en Manchester City kon. "Hij had een aantal keuzes. Soms volg je je hart", aldus  de algemeen directeur van Ajax. Youri Mulder noemt De Jong een 'dienende speler'. "Nu moet hij het verschil gaan maken bij Barcelona, maar daar is hij de voetballer niet naar."