Ajax-talent laat zich zien: 'Eerder een doorbraak als rechtsback'

Ajax-talent laat zich zien: 'Eerder een doorbraak als rechtsback'

15-12-2021 23:37
24

Youri Regeer heeft zijn neus aan het venster kunnen drukken bij Ajax. De achttienjarige kreeg van trainer Erik ten Hag de kans tegen de amateurs van BVV Barendrecht. Regeer kan op meerdere posities spelen, maar mikt zelf op de rechtsbackpositie.

"Je debuut in Ajax 1, daar droom je van", zegt Regeer vlak na afloop voor de camera van ESPN. "Je hoopt dat je misschien mee mag omdat je weet dat de trainers veel jongens rust gaat geven. Als je er dan in mag dan komt er een droom uit. Ik trainde gistermiddag al mee en zag me daarna op de spelerslijst staan."

Hoe het ging voor Regeer? De Ajacied is niet ontevreden. "Het is altijd even wennen als je er in de rust inkomt maar ik heb nog bijna gescoord en ook bijna een assist gegeven. Wat dat betreft was het net niet vandaag."

Regeer is van origine een middenvelder, maar kan ook achterin spelen. "Je weet dat er nu op korte termijn eerder een doorbraak als rechtsback inzit en dat is in het Ajax-systeem toch een positie waarbij je veel op het middenveld uitkomt. Ik speel gewoon waar de trainer me nodig heeft", zegt Regeer correct.