Ten Hag heeft één aanmerking op Ajax na plichtmatige bekerzege

Ten Hag heeft één aanmerking op Ajax na plichtmatige bekerzege

15-12-2021 23:37 Laatste update: 23:54
43

Erik ten Hag kijkt terug op een degelijke bekeravond voor Ajax. De Amsterdammers wonnen met 4-0 van BVV Barendrecht. Drie talenten maakten hun debuut.

Youri Regeer, Amourricho van Axel Dongen en Kristian Hlynsson mochten zich laten zien in de hoofdmacht van Ajax. Laatstgenoemde bepaalde met een strafschop de eindstand op 4-0. "Een wedstrijd in de Johan Cruijff Arena is voor jonge jongens altijd een spannend moment. Ze hebben het met bravoure ingevuld", concludeert Ten Hag voor de camera van ESPN.

"Het elftal heeft het gewoon naar behoren gedaan", vervolgt de Ajax-trainer die wel iets miste. "Het benutten van kansen." Barendrecht kreeg twee mogelijkheden, bij de start van de eerste én tweede helft. Niels Vorthoren scoorde zelfs, maar de goal werd geannuleerd vanwege buitenspel. "Verder heb ik niet veel kansen gezien."

Ajax kan nu toewerken naar de Klassieker van aanstaande zondag. Feyenoord werd woensdagavond na een slijtageslag van 120 minuten uitgeschakeld door FC Twente. Ten Hag: "Dat doet altijd pijn. Maar ze hebben ook met wat andere spelers gespeeld (Lutsharel Geertruida, Alireza Jahanbakhsh en Cyriel Dessers, red.), dus ze zullen er rekening mee hebben gehouden."