Driessen wijst PSV en Schmidt op Haller-deal: 'enkele potjes' en 'seinen op groen'

Driessen wijst PSV en Schmidt op Haller-deal: 'enkele potjes' en 'seinen op groen'

20-12-2021 06:46
80

PSV-trainer Roger Schmidt liet zich dit weekend ontvallen dat de Eindhovenaren zich naar verwachting niet zullen roeren op de transfermarkt. Volgens Valentijn Driessen zijn die mogelijkheden er echter wel degelijk en is het bovendien raadzaam, gezien de fysieke staat van de niet erg brede selectie.

PSV heeft alle posities weliswaar dubbel bezet, maar begon eind juli al aan het seizoen en kampte sindsdien met de nodige posities. Bovendien is de kans groot dat Ibrahim Sangaré begin 2022 wekenlang afwezig is door zijn deelname aan de Afrika Cup: hierdoor zou de Ivoriaan de kraker tegen Ajax op 23 januari moeten missen, net als tegenstander en landgenoot Sébastien Haller overigens. "Het moet écht zin hebben om iets te doen", liet Schmidt echter weten in aanloop naar de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. "Daarnaast moeten we het geld hebben en wij kunnen niet zomaar een speler voor meer dan twintig miljoen euro halen."

In Waalwijk liepen met Ritsu Doan en Bruma echter weer twee spelers tegen een blessure aan. Driessen vindt dat Schmidt 'zijn huidige spelersmateriaal overschat', laat hij weten in zijn column voor De Telegraaf. 'PSV zou juist nu moeten investeren in extra kwaliteit, zoals Ajax zich een jaar geleden verzekerde van de landstitel met de tussentijdse komst van Sébastien Haller.' De chef voetbal in de ochtendkrant wijst op het motto 'repareer het dak als de zon schijnt'.

De financiën en de bereidwilligheid van de clubleiding zijn het probleem ook niet, verzekert de journalist. 'PSV heeft enkele potjes waaruit versterkingen gefinancierd kunnen worden. Hoewel alle seinen op groen staan in Eindhoven, ziet trainer Roger Schmidt de noodzaak niet, terwijl hij eerder nog om versterkingen vroeg.'

PSV is halverwege het Eredivisie-seizoen de nummer één van Nederland, met één punt meer dan Ajax. Donderdagavond wordt de eerste seizoenshelft afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Na een trainingskamp in Marbella zijn FC Groningen, Telstar (KNVB Beker) en Ajax de eerste officiële tegenstanders van 2022.