Verweij: 'Raiola zei van niet, ik heb andere informatie: wél gesprekken met Ajax'

Verweij: 'Raiola zei van niet, ik heb andere informatie: wél gesprekken met Ajax'

24-12-2021 19:18
78

Ajax probeert al geruime tijd om het contract van Ryan Gravenberch te verlengen, maar komt er vooralsnog niet uit met zaakwaarnemer Mino Raiola en zijn cliënt. Clubwatcher Mike Verweij verwacht echter niet dat de middenvelder afwacht tot hij in 2023 transfervrij zal vertrekken bij zijn jeugdliefde.

Brian Brobbey deed dat afgelopen zomer wel en Noussair Mazraoui en Andre Onana lijken ook aan hun laatste maanden bij Ajax bezig. Dat gaat volgens Verweij niet met Gravenberch gebeuren: áls hij al vertrekt, zal hij Ajax in ieder geval aan een transfersom helpen, vermoedt de Telegraaf-journalist. "Ik steek voor heel weinig mensen in de voetballerij mijn hand in het vuur, maar voor de familie Gravenberch steek ik wel mijn hand in het vuur. Vader Gravenberch heeft een hele stevige vinger in de pap. Die zegt: wat er gebeurt, gebeurt er. Maar hij gaat niet transfervrij weg. Als hij niet bijtekent, gaat hij komende zomer weg", aldus Verweij in de voetbalpodcast van het dagblad.

Dat de middenvelder zijn contract verlengt is ook niet uitgesloten, al kan het nog alle kanten op met de gesprekken. "Het is nog niet gezegd dat Gravenberch niet bijtekent. Mino Raiola zei op tv (bij Studio Voetbal, red.) dat de gesprekken stillagen, maar ik heb andere informatie: er wordt wél gesproken over contractverlenging. Alleen: dat gaat niet heel soepel. Het leek in het begin soepel te gaan, maar er zijn nu toch wat obstakels. Gravenberch ziet nu ook dat er toch veel belangstelling voor hem is en dat maakt beslissingen nemen moeilijker."