VP's Elftal van de Eerste Seizoenshelft: spits

VP's Elftal van de Eerste Seizoenshelft: spits

31-12-2021 12:00
83

De laatste Eredivisie-speelronde van 2021 is achter de rug en dat betekent dat we de stembussen weer gaan openen. VoetbalPrimeur draagt per positie de genomineerden voor ons Elftal van de Eerste Seizoenshelft voor, het laatste woord is aan jullie. Het is tijd voor de spitsen, in alfabetische volgorde.

Sébastien Haller (Ajax)
De topscorer van de Champions League zorgde er met twee goals tegen Fortuna Sittard voor dat hij ook als koploper van de Eredivisie-doelpuntenmakers de winterstop inging. Haller heeft alle twijfels rondom zijn functioneren weggenomen en deed dat met goals, goals en nog eens goals. Twaalf in de Eredivisie, tien in de Champions League en ook nog eens drie interlanddoelpunten voor Ivoorkust: de voormalig spits van FC Utrecht verkeert in de vorm van zijn leven en is een serieuze kanshebber voor een plekje in het Elftal van de Eerste Seizoenshelft.

Wedden

Meer odds

Bryan Linssen (Feyenoord)
Wie van de twee goals van Haller tegen Fortuna gebaald zal hebben, is Bryan Linssen. De Feyenoorder dacht met elf treffers genoeg gescoord te hebben om als 'wintertopscorer' de break in te gaan, maar zag zijn plekje toch nog overgenomen worden. Toch sneeuwt dat de prestatie van de kleine Limburger allerminst onder, want na zeventien wedstrijden heeft Linssen het net al vaker gevonden dan in het hele voorgaande seizoen. De goede prestaties van Feyenoord zijn dus zeker ook toe te schrijven aan de 31-jarige aanvaller.

Loïs Openda (Vitesse)
Vitesse slaagde er afgelopen zomer in om Loïs Openda nog een jaar te huren van Club Brugge en dat is een gouden greep gebleken. De rappe Belg heeft met zijn tien Eredivisie-goals het totaal van vorig seizoen al geëvenaard en is nu nog veel meer op weg om zich tot onmisbare speler in het team van trainer Thomas Letsch te ontwikkelen. Waar er vorig seizoen altijd gekeken werd naar Riechedly Bazoer en de verbannen Oussama Tannane, is nu Openda de speler waar tegenstanders hun defensieve plan op aan zullen passen.

Henk Veerman (sc Heerenveen)
Trainer Johnny Janssen besloot om Henk Veerman gedurende de eerste seizoenshelft een paar keer op de bank te zetten en prompt liep het niet bij Heerenveen. Dat kan echt niet los gezien worden van de afwezigheid van de sterke Volendammer, die voor het tweede seizoen op rij de dienst bepaalt in de Friese aanval. Vorig jaar kwam Veerman tot veertien goals in de Eredivisie en nu staat de lange aanvaller na achttien wedstrijden alweer op zeven. Hij wordt nog wel eens onderschat, maar verdient zijn plekje als kanshebber voor het Elftal van de Eerste Seizoenshelft.

Wie vond jij de beste spits van de eerste seizoenshelft? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

Stem hier voor:
Keeper
Rechtsback
Centrale verdedigers
Linksback
Controlerende middenvelders
Aanvallende middenvelder
Rechtsbuiten