Verbeek twijfelt en wijst naar lange autoritten Veerman: 'Doe je niet als prof'

Verbeek twijfelt en wijst naar lange autoritten Veerman: 'Doe je niet als prof'

04-01-2022 17:30
117

Gertjan Verbeek vraagt zich af of Joey Veerman het in zich heeft om te slagen in de Eredivisie-top. De sc Heerenveen-controleur staat op het punt om een winterse transfer naar PSV af te ronden, maar zet zijn vraagtekens bij de mentaliteit van de Volendammer.

Veerman speelt sinds 2019 in Heerenveen, maar pendelt nog steeds op en neer vanuit zijn geboortedorp. "Uit de verhalen begrijp ik dat Joey kort in Friesland woonde, maar dat hij sinds de komst van de andere Veerman (Henk, medio 2020 overgekomen van Sankt Pauli, red.) weer dagelijks op en neer reist vanuit Volendam. Dagelijks zo lang in de auto zitten, dat doe je in mijn ogen niet als prof", aldus Verbeek in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De onlangs bij Almere City vertrokken trainer werkte als assistent van Foppe de Haan samen met Ruud van Nistelrooy en had later als hoofdtrainer Klaas-Jan Huntelaar onder zijn hoede. Die twee spitsen waren in hun Heerenveen-tijd mentaal verder dan Veerman nu is, vindt Verbeek. "Zowel Klaas-Jan als Ruud haalde elke wedstrijd en elke training meer dan het maximale uit zichzelf. Alles stond bij hen in het teken van beter worden, van investeren, van er alles voor over hebben om de top te halen. Bij Joey heb ik soms het gevoel dat hij te veel parasiteert op zijn talent."

De transfer is nog niet officieel bekrachtigd, maar Veerman is al in Eindhoven gespot. PSV betaalt naar verluidt 5,5 à zes miljoen euro.